Vulcan Alginit

Magyarországon képződött, magas szerves- és ásványi anyag tartalmú, fosszilis alga-biomasszából, elmállott bazalttufából, valamint mészből álló termésnövelő és talajjavító anyag. Nitrogén, foszfor, kálium, magnézium és több mint 60 további ásványi anyag is megtalálható benne.

Komplex összetételének köszönhetően folyamatos tápanyagforrást biztosít a termesztett növények számára, javítva a talaj vízmegtartó képességét. Szervetlen és szerves tápanyagai révén az alacsony termőképességű talajokon is sikeresen termeszthetünk. Használatával jelentősen emelhetjük a termelés biztonságát, a termés mennyiségi és minőségi paramétereit.

Alginit PDF adalap letöltése

Hogyan javasolt használni

Talajjavítási céllal javasolt több tonnányi mennyiséget kijuttatni és a talaj felső 15 cm-es rétegébe dolgozni. Hatását több évig kifejti, ezért a felhasznált input anyagok (műtrágya, termésnövelő anyagok) mennyisége csökkenthető. Más természetes anyagokkal (tőzeg, perlit, szerves trágya) keverhető, azokkal együtt kijuttatható, felhasználható. Őrölt szemcseszerkezetű, amely lehetővé teszi, hogy műtrágyaszóróval juttassuk ki.
Telepítésnél, az ültetőgödörbe az Alginit mennyisége 1-3 kg is lehet. Kertészeti, gyümölcs és szőlő termesztésben 2-5 kg/nm mennyiség kijuttatása javasolt. Szórási munkaszélességét az adott típus paraméterei határozzák meg.

Mikor válasszuk a terméket?

Az Alginit nagyon jó hatással van a talaj vízmegtartó képességére. Ezért minden kimerült, vagy alacsony termőképességű, talajtípuson javasolt használni. Leginkább szőlő- és gyümölcs ültetvények telepítésekor, továbbá kertészeti kultúrák termesztése során. Használatával javul a talaj vízmegtartó képessége, az Alginit-ben található tápanyagok fokozatosan táródnak fel.
Állattartó telepeken pedig folyékony trágya és szagmegkötésre is kiváló. Magas kalcium tartalmának köszönhetően a talaj kémhatását is képes tartósan emelni.

Hatóanyagok

CaCO3 min. 30%

Szerves anyag tartalom min. 15%

Szemcseméret: 0-10 mm

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás